Fegyveres rendőrök razziáztak egy szórakozóhelyen – huszonöt részeg fiatal akadt a horgukra (FOTÓK)

2023. január 30. - 15:43 | Régió

A rendőrség a fiatalok körében történő alkoholfogyasztásra összpontosítva végzett ellenőrzéseket három kipécézett helyen. Két skalicai szórakozóhelyen egy ittas fiatalra sem bukkantak, Holíčon viszont egy helyen huszonöt 15 és 18 év közötti ittas fiatalra is bukkantak.

Fegyveres rendőrök razziáztak egy szórakozóhelyen – huszonöt részeg fiatal akadt a horgukra (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A legfiatalabb ittas tinédzser mindössze 15 éves volt, míg a legtöbb ezreléket egy 16 éves fiú szervezetében állapították meg, konkrétan 1,83-at.

A rendőrök minden ittas esetet dokumentáltak, az erről szóló jegyzőkönyvet pedig továbbították a települések önkormányzatainak, ahol a fiatalok állandó lakhelye van. A fiatalok a szülők kíséretében lesznek felelősségre vonva. A rendőrség a közeljövőben is folytatni fogja hasonló ellenőrzések végzését Nagyszombat megyében.

A törvény szerint a 15 éven aluli gyerekek, illetve a 18 éven aluli fiatalok nem fogyaszthatnak alkoholt, illetve egyéb függőséget okozó szert. Emellett a törvény azt is kimondja, hogy a 15 éven aluli gyerekek 21 óra után nem tartózkodhatnak nyilvános helyen törvényes jogi képviselőjük felügyelete nélkül. A törvény megszegéséért nemcsak bírságot szabhatnak ki, hanem a gyereket érintő támogatások kifizetését is megvonhatják.


-para-