Fegyveresek hatalmukba kerítettek egy szállodát a szomáliai fővárosban

2022. augusztus 20. - 08:21 | Külföld

Ismeretlen fegyveresek hatalmukba kerítettek pénteken egy szállodát a szomáliai fővárosban, Mogadishuban - közölték a helyi biztonsági erők.

Fegyveresek hatalmukba kerítettek egy szállodát a szomáliai fővárosban
Fotó: AP/TASR

"Felrobbantottak két, autóba rejtett pokolgépet a Hayat hotel előtt. Az egyik egy akadályt robbantott fel, a másik a szálloda kapuját. Valószínű, hogy több fegyveres van a szállodában" - mondta egy rendőrtiszt a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva. A robbantások után lövések zaját lehetett hallani a helyi politikusok körében népszerű szállodánál.

"A fegyveresek megrohamozták a Hayat szállót. Még mindig folyik a harc az épületben köztük és a biztonsági erők között" - mondta egy szemtanú a Hszinhua kínai hírügynökségnek. Hozzátette, hogy robbanásokat lehetett hallani az Afrik és a Szahafi szállodák felől is, de egyelőre nem tudni, hogy ezeket is támadás érte-e.

Két - névtelenséget kérő - hírszerzőtiszt is megerősítette a történteket. Egyelőre sem az elkövetők kiléte, sem az áldozatok száma nem ismert.

Szomáliában a biztonsági helyzet rendkívül rossz, elsősorban az al-Kaida iszlamista terrorszervezethez köthető al-Shabaab milícia merényletei miatt.

(MTI)

Címkék: terror, szomália, mogadishu