A Fehér Ház tanácsadóját is megtámadták egy étteremben

2019. február 8. - 21:55 | Külföld

Kellyanne Conway, a Fehér Ház egyik tanácsadója elmondta pénteken a CNN hírtelevíziónak, hogy négy hónapja megtámadták őt egy Washington elővárosában lévő étteremben.

Az inzultus még tavaly októberben, a marylandi Bethesda egyik mexikói éttermében történt, de Conway csak tegnap hozta nyilvánosságra, közölve, hogy az ügyben már folyik a bírósági eljárás.

A tanácsadó elmondása szerint egy 63 éves nő hátulról megragadta és rángatni kezdte őt. Közben "leordította a fejemet" - fogalmazott Conway. Hozzáfűzte, hogy támadója képtelen volt uralkodni magán, az arcát eltorzította a düh.

Kellyanne Conway azonnal hívta a rendőrséget, de mire kiértek, a nő már elinalt. Conway tizenéves lánya azonban a mobiltelefonjával rögzítette a történtek egy részét, így a támadót beazonosították. Március elején kell bíróság elé állnia.

Az elkövető Elizabeth Inabinett ügyvédje közleményében azzal érvelt, hogy védence nem megtámadta Conwayt, hanem csak "a szólás-, és véleményszabadságnak az alkotmány első kiegészítésében rögzített jogát gyakorolta". William Alden McDaniel ügyvéd közölte: Inabinett nem fogja bűnösnek vallani magát.

Nem ez volt az első eset, hogy az amerikai kormányzat tagjait nyilvánosan zaklatták. Tavaly júniusban Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert inzultálták egy washingtoni étteremben a kormány bevándorlási politikája ellen tiltakozók, ezt követően pedig Sarah Huckabee Sanderst, a Fehér Ház szóvivőjét és családját tessékelték ki egy virginiai étteremből, arra hivatkozva, hogy mivel a Trump-adminisztrációnak dolgozik, nem kívánatos vendég.

MTI