Feketén csapolod vízvezetéket? Augusztus végéig büntetlenül jelentkezhetsz!

A Nyugat-Szlovákiai Vízügyi Társaság (ZsVS) által hirdetett általános amnesztiát augusztus 31-ig hosszabbítják meg.

Feketén csapolod vízvezetéket? Augusztus végéig büntetlenül jelentkezhetsz!
Fotó: Thinkstock - illusztráció

2014 óta másodszor hirdették meg az intézkedést a Dunaszerdahelyi és a Galántai járás lakosai számára. Eddig a Galántai járásban volt a legnagyobb az érdeklődés az amnesztia iránt.

Gabriela Pyteľová, a ZsVS munkatársa elmondta: mivel 2014-ben összesen 1076 kérvényező élt a lehetőséggel, a társaság az általános amnesztia megismétlése mellett döntött.

A ZsVS lehetővé teszi mindazok számára, akik április 1-ig nem kötöttek szerződést a társasággal, de fogyasztották az ivóvizet, illetve szennyvizet engedtek a csatornahálózatba, hogy legalizálják a  közüzemi vízvezetékből származó víz és/vagy a szennyvízcsatorna-hálózat engedély nélküli használatát.

A társaság az amnesztia keretében eltekint a szankcióktól és nem számlázza ki a helyszíni terepszemle költségeit sem.

Forrás: ZsVS

A ZsVS felhívja a figyelmet arra, hogy március 15-tel érvénybe lépett az a jogszabály, melynek értelmében az épület- és telektulajdonos kötelessége intézkedni arról, hogy az épület vagy a telek, ahol szennyvíz termelődik, csatlakozzon a szennyvízcsatorna-hálózathoz, biztosítania kell továbbá ennek technikai feltételeit, és szerződést kell kötnie a szennyvízcsatorna-hálózat tulajdonosával, amennyiben az adott községben kiépült a csatornahálózat, és az épület- vagy telektulajdonosnak nincs különleges engedélye az állami vízügyi igazgatóságtól.

Az amnesztia határidejének lejárta után a ZsVS kártérítést és kötbért fog követelni, valamint felszámolja az engedély nélküli víz- vagy szennyvízcsatorna-használat felderítésével kapcsolatos költségeket is.

(TASR)