Fél év után elbúcsúztak a DAC fiatal védőjétől, Arsenal-kapus Szereden – heti átigazolások a Fortuna Ligában

2021. augusztus 1. - 13:14 | Sport

A Fortuna Liga első fordulóját követő héten kissé alábbhagyott a klubok átigazolási kedve, de azért így is történt néhány érdekes transzfer. Mutatjuk az elmúlt hét átigazolásait a Fortuna Liga csapatainál.

Fél év után elbúcsúztak a DAC fiatal védőjétől, Arsenal-kapus Szereden – heti átigazolások a Fortuna Ligában
Fotó: Cséfalvay Á. András

Fél év után távozott a DAC csapatától a 19 éves amerikai Creighton Braun. A 19 éves védekező játékos januárban kötött 2022-ig szóló szerződést a sárga-kékekkel, de a felnőtt csapatban csupán felkészülési mérkőzésen kapott szerepet, míg a somorjai farmcsapatban három bajnokin egy gól volt a mérlege. A Transfermarkt szerint Braun jelenleg klub nélkül áll.

Régi ismerőst üdvözölhetnek a szerediek Dejan Iliev személyében. Az Arsenal 26 éves észak-macedón kapusa 2019 őszén már járt kölcsönben a kiscsapatnál, ahol alapemberként számoltak vele, 18 bajnokin őrizte a szerediek hálóját. Ezt követően szintén kölcsönben szerepelt a lengyel Jagiellonia és az angol harmadik ligás Shrewsbury csapatánál, de egyik klubnál sem védett több mint négy bajnokin. A Sereď most egy évre vette kölcsön a fiatal portást, aki a Ružomberok elleni pénteki bajnokin már szerepet is kapott, de ő sem tudta megakadályozni, hogy csapata 2:3-as vereséget szenvedjen.

A Slovanhoz igazolt a palásti Križan Richárd. Az idén szeptemberben 24 éves védő 2024-ig szóló szerződést írt alá a bajnoki címvédővel. Križan az első fordulóban még pályára lépett a Trenčín együttesében és gólt is szerzett a ViOn elleni 4:0-s győzelem során. Most szombaton viszont már a Slovan csapatát erősítette, és történetesen épp egykori csapata ellen lépett pályára.


Az elmúlt hét átigazolásai a Fortuna Ligában a Transfermarkt szerint:

(tt)