Fel nem használt Broadway-plakátok bevételei támogatják a színházi világ rászorultjait

2021. április 20. - 08:34 | Kultúra

A Broadway híres előadásainak plakátjait készítő Frank Verlizzo fel nem használt plakátterveinek nyomatait árulja, hogy azok bevételéből a színházi világ rászorultjait segítő szervezetet támogasson.

Fel nem használt Broadway-plakátok bevételei támogatják a színházi világ rászorultjait
Fotó: AP

A Kabaré, az Equus vagy a Matilda című darabokhoz tervezett, de végül el nem fogadott plakátváltozatok eladásával a Broadway Care/Equity Fights AIDS elnevezésű nonprofit szervezetnek gyűjt pénzt a művész.

Mint a Fraver művésznéven alkotó grafikus elmondta: olyan munkáiról van szó, amelyeket különösen szeret és amelyekről nem gondolta, hogy valaha látni fogja őket a közönség, így most csodálatos érzés számára, hogy nyilvánosság elé kerülnek.

A művész 16 plakátjának bekeretezett példányait 399 dollárért lehet megvásárolni.

A plakátok között van Az oroszlánkirályhoz készített poszterváltozat, amely Mufasa király és Szimba mancsainak lenyomataiból áll a múltat és a jövőt szimbolizálva. A hivatalos plakát a szigorú, sörényes oroszlánfejet ábrázoló alkotás lett.

A Matilda című musical alternatív poszterén például a fantáziadús lány arcát az ábécé betűiből rajzolta meg, de a producerek végül a West End-i előadás plakátját tartották meg.

Verlizzo hangsúlyozta, hogy a segítségnyújtás a pandémia idején nem kérdéses, hiszen a színházi ágazatban nagyon sokan veszítették el munkájukat.

(MTI)

Címkék: Broadway