Feleségnek adtak el egy 13 éves lányt a Komáromi járásban!

2021. augusztus 6. - 14:41 | Régió

Négy szlovákiai személyt gyanúsít a rendőrség illegális bevándorlás elleni nemzeti egysége azzal, hogy pénzért házasságra kényszerítettek egy 13 éves lányt. Mindez a Komáromi járás egy közelebbről meg nem nevezett településén történt.

Feleségnek adtak el egy 13 éves lányt a Komáromi járásban!
Rendőrségi felvétel

A gyanúsítottak között két nő és két férfi van, 35 és 53 év közöttiek. A rendőrség információi szerint a lány mindössze 13 éves volt, mikor házasságra kényszerítették, és ezért az aktusért 3 ezer eurót kértek.

A vőlegény ekkor csupán 17 éves volt. A lányt a házasság után arra kényszerítették, hogy akarata ellenére odaköltözzön a fiatal férfihez, segítsen a házimunkában és gondoskodjon a férjéről. Mindeközben pedig nem hagyhatta el a házat.

A négy személyt kényszerházasság útján elkövetett emberkereskedelemmel gyanúsítják, amiért 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket.

A rendőrség figyelmeztet, hogy aki prostitúcióra vagy a szexuális kizsákmányolás egyéb formájára kényszerít kiskorú személyt, beleértve a pornográfiát, továbbá koldulni küld vagy rabszolgasorban tart, az ugyanebbe a kategóriába esik.

(parameter)