Felesleges köröket tett a taxissal, majd megvágta a nyakán és elhajtott a kocsijával!

2020. október 19. - 11:12 | Régió

A rendőrségnek sikerült kézre kerítenie a tettest, aki a gyanú szerint megvágott egy taxist a nyakán, majd elvitte a kocsiját. Végül azt is hátrahagyta. A tettének nemcsak ez a részlete érthetetlen, alább azonban kifejtjük, hogy a pozsonyi kerületi rendőrség eddigi információi szerint mi történt.

Szombatról vasárnapra virradóra, hajnali negyed négykor az egyik pozsonyi benzinkúton szólított meg a feltételezett későbbi tettes egy taxist, hogy elvinné-e őt Malackyba. Miután elindultak, úticélt módosított és Závod községbe kérte a szállítást. Ott azt mondta a taxisnak, hogy bemegy a házukba, ahonnan viszont pénz nélkül jött vissza. A taxisnak azt mondta, hogy el kell menniük egy bankautomatához, hogy pénzt tudjon kivenni.

A taxis elvitte őt Veľké Levára községbe, ahol viszont a fiatal fickó azt mondta, hogy az automata nem vette el a bankkártyáját, emiatt egy másikhoz kell menniük Malackyba. Amikor megálltak Malackyban, a Zámocká utcában, a hátul ülő fiatal előrenyúlt és egy kihajtható késsel megvágta a taxist a nyakán.

A taxis szerencsére ki tudott ugrani az autóból és elfutott. Hasonlóképp tett a tettes is, ám rövidesen visszajött, beült az autóba és elhajtott vele. Végül azonban azt is hátrahagyta egy közeli község mellett, majd gyalog ment haza.

A rendőrség egy Malackyból származó 20 éves fiatalt gyanúsít az esettel, testi sértés kísérletéért és idegen gépjármű illetéktelen használatáért kell felelnie. A megbízott vizsgálótiszt továbbította az iratot a járási ügyésznek, és javaslatot tett a gyanúsított előzetes letartóztatására. Amennyiben beigazolódik a bűnössége, a 20 éves fiatal 4-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat - közölte a pozsonyi kerületi rendőrség.

(parameter)

Címkék: krimi, késelés, Malacky