Felfüggesztett börtönre ítélték Ján Slotát!

2017. február 21. - 12:57 | Belföld

Ittas vezetés volt a vád.

Felfüggesztett börtönre ítélték Ján Slotát!
Ján Slota (Fotó: TASR)

Alkoholos befolyás alatt történt veszélyeztetésért négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Zsolnai Kerületi Bíróság Ján Slotát, az SNS korábbi elnökét. A bíróság 24 hónap próbaidőt rótt ki rá.

A kerületi bíróság szóvivője, Jozef Michňa kifejtette, hogy a járásbíróság ítéletének egy részét, ami a pénzbüntetést érinti, eltörölték, másrészt a járművezetéstől való hatéves eltiltást méltányosnak találták.

Slota ellen első fokon tavaly novemberben hirdettek ítéletet, ami a jogosítványa hatéves bevonása mellett 6 ezer eurós pénzbírságról, alternatív büntetésként hat hónap börtönről szólt.

A mostani ítélet kapcsán Pavol Kuric, Slota ügyvédje azt mondta, hogy tudomásul veszik, a további lépéseikről viszont a későbbiekben egyeztetnek.

Milan Cisarik, a kerületi ügyészség szóvivője arra emlékeztetett, hogy az ügyészi fellebbezésre reagálva súlyosbított a volt politikus büntetésén a bíróság.

"Úgy gondolom, jó hír minden sofőr számára Zsolnán és környékén, hogy biztonságban érezhetik magukat, és nem veszélyezteti őket ez az ember. Az ügyészség súlyosabb büntetést kért, de elégedett a kiszabottal is. Leginkább amiatt, mert a vezetéstől való eltiltást kombinálták a felfüggesztett szabadságvesztéssel"

- jegyezte meg.

Ján Slota tavaly januárban okozott közúti balesetet a zsolnai járásbeli Lietavská Lúčka közelében, mely során megtagadta az alkoholtesztet. A baleset egyik résztvevője azt állította, hogy Slota pénzt kínált neki, csak hogy ne hívjanak rendőrt a helyszínre.

(TASR)