Felfüggesztette az évtized beruházását a kassai U. S. Steel

2020. január 13. - 08:58 | Belföld

Nehéz év előtt áll a kassai vasmű, amely az év elején még bejelentett egy 130 millió dolláros beruházást, de annak határidejét azóta felfüggesztették - tájékoztatott a Markíza.

Felfüggesztette az évtized beruházását a kassai U. S. Steel
Fotó: Noviny.sk

Nehéz év van a kassai U. S. Steel mögött, mivel az invesztíció felfüggesztése mellett le kellett állítaniuk egy nagy kohójukat, alkalmazottakat bocsátottak el és rövidítették a munkahetet is. A tavaly januárban meghirdetett invesztíció révén pedig mostanra már az elektromos autók számára kellene gyártaniuk vasakat.

A Markíza közlése szerint az acélműveknek elsősorban az olcsó külföldi, kínai vagy török konkurenciával, valamint az EU szigorú környezetvédelmi szabályozása miatt akad gondjuk. Aránytalanságot okoz, hogy a külföldről behozott acéltermékek gyártóinak nem kell megfelelniük az EU által támasztott ökológiai követelményeknek, mindemellett rendkívül megnőttek az emissziós kvóták és az energia ára is.

A U.S. Steel jelezte, hogy 25 milliót költenek az energiára. Az állam ezt próbálja valamilyen módon kompenzálni, és hozzájárulást ad az energiaráfordításokhoz, ebből pedig a legnagyobb szeletet, 12 millió eurót a U. S. Steel kapja.

(Tvnoviny.sk)

Címkék: U. S. Steel, kassa