Felfüggesztették az agresszív zsigárdi zsarut, ki is vághatják a testülettől!

2017. február 17. - 21:30 | Régió

Az elmúlt két hétben információink szerint lapított Miroslav J., még a belügyi nyomozók sem találták otthon. Egészen az elmúlt napokig.

Felfüggesztették az agresszív zsigárdi zsarut, ki is vághatják a testülettől!
Fotó: Facebook

A nevük elhallgatását kérő szomszédaitól úgy értesültünk, hogy a fiatal zsigárdi rendőrt, Miroslav J.-t felfüggesztették, miután rendkívül agresszív módon ordított a lépcsőházában lakó egyik idős asszonnyal. Egy másik szomszéd videóra rögzítette a történteket, miután pedig közzétettük a Paraméteren, a hír bejárta az egész szlovák médiát. Foglalkozott az esettel a Markíza és a Joj televízió is.

A videón látottak előzménye, hogy Miroslav J. egy csütörtök reggelen vélhetően alkohol hatása alatt érkezett haza, a ház előtt felrúgott egy gyerekbiciklit, a lépcsőházban pedig egy virágcserepet. Azután állított neki az idős asszonynak.

Amint megkaptuk a felvételt, elküldtük azt a nyitrai kerületi rendőrségnek. Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő pedig erre válaszul arról tájékoztatott bennünket, hogy az esettel a rendőr közvetlen felettesén kívül a belügyminisztérium nyomozó hivatala is foglalkozni kezdett.

Ami őket érinti az ügyben, az a szomszédaival már többször is agresszívan viselkedő biztos úr egy korábbi cselekedete, miszerint az idős asszony családjának elintézett egy 70 eurós parkolási bírságot. Cserébe azt akarta a hölgytől, hogy fél évig takarítson helyette a lépcsőházban. Miután azonban ez letelt, a rendőrnek továbbra sem állt a keze a felmosóra, hanem azzal érvelt, hogy tartoznak neki, takarítsanak csak tovább.

Úgy tudjuk, a belügyminisztérium nyomozói az elmúlt hetekben emiatt többször is keresték a fiatal rendőrt, de az elmúlt napokig nem találták otthon. A szomszédok beszámolói szerint alig lehetett látni, reggel korán elment hazulról, és csak valamikor késő este, éjjel tért haza, ha egyáltalán.

Az egyik nap azonban utolérték, és a jelek szerint kihallgatták. Aznap este ugyanis a szomszédok szerint

egy csokor virággal jelent meg az idős asszonynál, és még egy kávéra is áthívta őt és a férjét, majd fotózkodni akart velük.

Az idős néni egyébként információink szerint a napokban feljelentést tett a rendőr ellen a történtek miatt. Érdeklődtünk a rendőrségnél is a fejleményekről, Renáta Čuháková szóvivő pedig azt közölte, hogy

Miroslav J. közvetlen felettese intézkedik a rendőr testülettől való elbocsátása ügyében.

(SzT)