Felfüggesztettet kapott Galántán a 46 éves fickó, aki rálőtt az unokatestvérére

2022. május 30. - 10:13 | Régió

Ítéletet hirdettek a Galántai Járásbíróságon a 46 éves férfi felett, akit a múlt héten a rendőrség azt követően vett őrizetbe, hogy rálőtt a testvérére Sempte (Šintava) községben.

Felfüggesztettet kapott Galántán a 46 éves fickó, aki rálőtt az unokatestvérére
Illusztráció - Cséfalvay Á. András (archívum)

A férfit azt követően vették őrizetbe, hogy közterületen rálőtt az unokatestvérére. A közelben családi házak, tűzoltószertár és vendéglő is található, emberek voltak mindenhol. Boris szavai szerint a két férfi, akik közül az egyikre rálőtt, hosszabb ideje provokálja, a fegyverrel pedig csak el akarta őket ijeszteni, de azt hitte, veszélytelen. Szavai szerint az autóját is fel akarták gyújtani tavaly - drogdílereknek nevezte őket.

Borist vasárnap 13 órakor az őrizetből vitték a járásbíróság ügyeletes bírója elé, nem kapott bilincset. A bíróság előtt beismerte amit tett, és sajnálta a történteket. A bíró sem teketóriázott sokat, vallomása alapján is bűnösnek találta őt, de nem küldte rácsok mögé - számolt be a Joj TV.

Jana Kondákorová kerületi bírósági szóvivő közölte, hogy a férfit veszélyes fenyeget és garázdaság bűntényében büntetőparancsban ítélték el 8 hónap börtönre, de két évre felfüggesztve. Ha a próbaidő alatt elkövet valamit, mehet a sittre.

(Joj TV)