Felismeri a fotókon látható férfit? Alaposan beetetett egy gyanútlan járókelőt, aki ezért borsos árat fizetett

2023. december 4. - 16:30 | Régió

A rendőrség a nyilvánosság segítségét kéri egy férfi azonosításában, aki turistának kiadva magát pénzt csalt ki egy gyanútlan személytől.

Felismeri a fotókon látható férfit? Alaposan beetetett egy gyanútlan járókelőt, aki ezért borsos árat fizetett
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

Az eset múlt héten pénteken történt Pozsonyban. Egy angolul beszélő férfi odalépett egy gyanútlan járókelőhöz, akinek azt mondta, hogy turistaként van a fővárosban, az autójából pedig ellopták pénztárcáját, benne a bankkártyájával. Mint mondta, ahhoz, hogy haza tudjon jutni, jegyet kell vásárolnia egy kompra, de ehhez készpénzre van szüksége. Megkérte a járókelőt, hogy vegyen le pénzt a bankszámlájáról, amit aztán vissza is utal neki.

Miután megegyeztek, a károsult 280 eurót vett le a számlájáról, amit át is adott az állítólagos turistának. Azt követően, hogy ez megtörtént, a fickó a Whatsapp nevű alkalmazáson keresztül egy igazolást küldött a férfinek 250 font befizetéséről. Csakhogy az igazoláson nem szerepeltek semmilyen számlaadatok. Ezután a „turista” kitörölte az igazolást, és ezután többé nem jelentkezett a férfinek.

A rendőrség arra kéri a nyilvánosságot, hogy aki felismeri a fotókon látható személyt, az hívja a 158-as segélyhívót, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy hagyjon üzenetet a rendőrség Facebook-oldalán.


-para-