Feljelentést tesz az SaS az ĽSNS vakcinákkal kapcsolatos plakátjai miatt

2021. december 2. - 16:22 | Belföld

Rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz a koalíciós SaS a parlamenten kívüli ĽSNS plakátjai miatt, amelyeknek szövege azt állítja, hogy a COVID-19 betegség elleni vakcinák emberi magzatokból származó sejteket tartalmaznak.

Feljelentést tesz az SaS az ĽSNS vakcinákkal kapcsolatos plakátjai miatt
Forrás: Aktuality.sk

Jana Bittó Cigániková (SaS), a parlament egészségügyi bizottságának vezetője, valamint Alojz Baránik és Ján Benčík, a képviselői klub tagjai csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be ezt.

Bittó Cigániková elítélendőnek tartja, amit az ĽSNS csinál, mert szerinte aki beoltatja magát, az a társadalmat is segíti. „Vagy nem értik a dolgot, és nem ellenőrizték az információkat, vagy nagyon jól tudják, hogy hazudnak, és ezt azért teszik, hogy megfélemlítsék az embereket, és lebeszéljék őket az oltásról" - jelentette ki.

Az ĽSNS óriásplakátokon hirdeti, hogy a „korona" elleni vakcina abortált csecsemőkből származó sejteket tartalmaz. Bittó Cigániková közölte, hogy ez nem igaz. „A vektorvakcina élő vírust tartalmaz, amely emberi sejteken szaporodik, de az egyáltalán nem igaz, hogy maga a vakcina tartalmazza ezeket a sejteket" - mondta.

A képviselő a szakértők mellett Ferenc pápa szavaira is hivatkozott, aki azt mondta, hogy szerinte az oltás a szeretet megnyilvánulása, valamint a püspökök álláspontjára is utalt, akik leszögezték, hogy a vakcinák etikai szempontból nem kifogásolhatók.

Baránik tájékoztatása szerint a büntetőfeljelentés célja annak kivizsgálása, hogy félrevezetésről van-e szó, és olyan információkat közöltek-e a plakátokon, amelyek súlyos aggodalomra adhatnak okot a lakosság körében.


(TASR)