Feljelenti az OĽaNO volt képviselőnőjét az SaS képviselőnője, amiért rátámadott egy pozsonyi bárban!

2022. szeptember 25. - 07:00 | Belföld

Jana Bittó Cigániková (SaS) a Facebookon jelentette be, hogy büntető feljelentést tesz Romana Tabák ellen fizikai támadás miatt. Tabák az OĽaNO listáján jutott be a parlamentbe, de miután nem szavazta meg Robert Fico vizsgálati fogságáról szóló javaslatot, kizárták. Függetlenként viszont nemrég visszatért a koalícióhoz, a Sme rodina frakciójában ül.

Feljelenti az OĽaNO volt képviselőnőjét az SaS képviselőnője, amiért rátámadott egy pozsonyi bárban!
Balról: Jana Bittó Cigániková és Romana Tabák

Bittó Cigániková közölte, nem különösebben foglalkozott eddig Tabák ténykedésével, ám most kénytelen kivételt tenni. Elárulta, hogy a választási ciklus elején Tabák odajött hozzá és arról beszélt, mennyire csodálja őt, és fél, hogy az OĽaNO-nál beskatulyázzák a "fanatikusok" miatt. Ez a csodálat Bittó Cigániková szerint akkor változott, amikor arról döntöttek a parlamentben, hogy kiadják-e Robert Ficót a bíróságnak, hogy az dönthessen a vizsgálati fogságáról. Tabák nem szavazta meg, Bittó Cigániková peddig kritikusan nyilvánult meg róla a blogjában. Ezután személyeskedve, vulgárisan sértegetve kezdte őt támadni, mígnem az egész a pénteki incidensben csúcsosodott ki.

Bittó Cigániková leírása szerint egy pozsonyi bárban járt férjével és barátnőivel egy koncerten, amikor pedig az véget ért, odajött hozzá Romana Tabák és szóban sértegetni kezdte. "mivel sildes sapka mögé bújt, levettem a fejéről, hogy mindenki lássa, miféle intelligencia képviseli az embereket a parlamentben. Arra gondoltam, hogy ha tudatosítja, hogy az emberek látják, mit művel, lenyugszik - szögezte le. - Ennek az ellenkezője történt. Tabák képviselőnő mentális kapacitásának teljes kihasználásával, tehát mint egy kisállat, úgy reagált. Elkezdte a hajamat rángatni."

Az SaS képviselőnője közölte, hogy nem viszonozta a támadást, csak próbálta a nőt lecsillapítani, és azt kérdezgette tőle, hogy normális-e. Szavai szerint viszont Tabák nem tudott leállítani, egyfajta állati ámokfutásba kezdett perceken keresztül. "Azt kérdeztem tőle, normálisnak tartja-e, hogy így képviseljék a nők Szlovákiát, a parlamentet, és az ő esetében még a sportolókat is" - folytatta.

Tabák végül abbahagyta és elment, Bittó Cigániková közlése szerint viszont perceken belül visszatért és jobbal egy jókorát odasújtott a fejére. Ez volt az a momentum, ami miatt végül úgy döntött, feljelentést tesz. Másnap ugyanis feldagadt arccal, fej- és nyakfájással a készültségen kötött ki.

Tabák nem nyilatkozott az ügyről, az egyik sztorijában csupán annyit közölt, "a hazugság sprintel, az igazság viszont maratont fut".

(parameter)