Feljutott egy csapat az Everestre, de nem találják Suhajda Szilárdot

2023. május 25. - 10:42 | Külföld

Bár Suhajda Szilárd magyar idő szerint szerda délelőtt még bejelentkezett műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból, és úgy tűnt, a Mount Everest 8848 méteres csúcsát akár 3-4 óra alatt elérheti, hosszú ideje semmi hír nem érkezett a magyar hegymászóról. Legutóbb nepáli idő szerint 19.30-kor, 8795 méteres magasságnál jelzett a nyomkövetője – írja a 24.hu.

Feljutott egy csapat az Everestre, de nem találják Suhajda Szilárdot
Fotó: Facebook

A magyar sportember egyedül indult el az Everest csúcsa felé, és nem elég, hogy 24 órája nem kommunikált és a nyomkövetője sem működik, más csapatok sem találkoztak vele.

Az ExplorersWeb azt írta, a 4-es táborból elindult két hegymászóból és hat serpából álló csapat csütörtökön délelőtt elérte a csúcsot.

Ők tudták, hogy Szilárd eltűnt, és mászás közben keresték is. Most már úton vannak visszafelé, de a magyar hegymászót nem látták

– nyilatkozta az Imagine Nepal vezetője, Mingma G.

A Kyocera Everest Expedíció 2023 keretében Suhajda Szilárd célja a Mount Everest 8848 méteres csúcsának elérése "tisztán", vagyis teherhordók és mesterséges oxigén használata nélkül. Magyar állampolgárnak ez ilyen módon még nem sikerült.


(24.hu/mti)