Felkerekedtek Samuék, mind a húszan tiltakoztak Bugárék előtt

2018. március 23. - 18:46 | Belföld

Összesen húsz tüntető gyűlt össze a Tisztességes Magyar Képviselet Mozgalom szervezésében a Híd pozsonyi pártközpontja elé, hogy Bugár Béla távozását követelje a közéletből.

Felkerekedtek Samuék, mind a húszan tiltakoztak Bugárék előtt
Fotók: Cséfalvay Á. András – további fotókért kattints!

A kormánypárt székháza elé várt a mozgalom mindenkit, hogy „megmutassuk Szlovákiának, hogy a felvidéki magyarság nem támogatja sem a maffiát, sem pedig az árulás és a meghasonulás politikáját.” A molinókkal felszerelt csapat vezetőjeként Samu István tüsténkedett a helyszínen, aki örömének adott hangot, hogy ennyien eljöttek az általa performansznak nevezett összejövetelre.

Az MKP elnökségi tagja portálunknak elmondta, a pártjának tudomása van a demonstrációról, de ő maga “mozgalmi gyerek”, tehát neki ott a helye. Samu jelezte, bár most csak maréknyian jöttek el, a mozgalmat érdemes követni a neten, mivel ezzel a kérdéssel még nem végeztek: a közeljövőben egy tiltakozó naggyűlést is szerveznek. De ez még a jövő.

A mai eseményen elhangzott egy rövid beszéd szlovák és magyar nyelven, ezt egy Reményik Sándor vers követte, majd kitűztek két, hidas szempontból alig hízelgő transzparenst a pártközpont épülete elé. Samu adott még egy rövid nyilatkozatot a TA3 hírcsatornának, és a csapata, mint amelyik jól végezte dolgát, felszállt arra – az utasok létszámához képest indokolatlanul nagy - buszra, amelyikkel Gúta felől érkezett a fővárosba.

(sárp)

Címkék: tüntetés, híd