Fellaini lemondta a válogatottságot

2019. március 8. - 08:28 | Sport

Marouane Fellaini világbajnoki bronzérmes labdarúgó csütörtökön bejelentette, hogy nem szerepel többé a belga válogatottban.

Fellaini lemondta a válogatottságot
Fotó: AP

"Tizenkét évig képviseltem Belgiumot a legmagasabb szinten, de most úgy döntöttem, hogy visszavonulok a nemzetközi futballtól. Nem volt könnyű a döntés, de úgy érzem, itt az ideje, hogy visszalépjek, és lehetővé tegyem a játékosok következő generációjának, hogy folytassák ezt a nagyon sikeres időszakot a belga labdarúgás történetében" - írta közösségi oldalán a 31 éves középpályás.

Hozzátette, nagy megtiszteltetés számára, hogy 87 mérkőzésen képviselhette a hazáját, és részt vehetett két világ- és egy Európa-bajnokságon.

"Sok csodálatos emlékem van, a 2007-es bemutatkozásomtól kezdve egészen az oroszországi világbajnokságig, és nagyon büszke vagyok rá, hogy Belgium jelenleg a világranglista első helyén áll" - közölte Fellaini, aki köszönetet mondott korábbi csapattársainak és edzőinek, majd sok sikert kívánt a csapatnak a közelgő Európa-bajnoki selejtezősorozatra.

A marokkói származású Fellaini 18 gólt szerzett nemzeti színekben, legnagyobb sikerét a tavaly nyári világbajnokságon érte el, amelyen bronzérmes lett a válogatottal.

A középpályás januárban igazolt a Manchester Unitedtől a kínai Santung Luneng Tajsan csapatához.


(MTI)