Felmászott az erkélyen és betörte az üvegajtót – 20 évet kapott a férfi azért, amit ezután tett a volt barátnőjével

2023. június 19. - 13:56 | Régió

Előre eltervezett gyilkossági kísérlet miatt 20 éves szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki tavaly mellkason szúrta volt barátnőjét Skalicán. A Specializált Büntetőbíróság besztercebányai kirendeltségének hétfői ítélete nem jogerős, mivel a vádlott fellebbezést nyújtott be, így az ügy a Legfelsőbb Bíróságra kerül.

Felmászott az erkélyen és betörte az üvegajtót – 20 évet kapott a férfi azért, amit ezután tett a volt barátnőjével
Illusztráció (Fotó: TASR)

Katarína Kudjáková bírósági szóvivő tájékoztatása szerint Erik K. bűnösnek vallotta magát a tárgyaláson. Azt követően, hogy felolvasták az írásos bizonyítékokat, a bíróság lezárta a bizonyítási fázist, majd következtek a záróbeszédek és az ítélethirdetés.

Előre eltervezett gyilkossági kísérlet mellett magánlaksértés ügyében is bűnösnek találták a férfit, akit így 20 év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek. Büntetését a legszigorúbban őrzött börtönben kell letöltenie.

A bíróság továbbá 3 évre védelmi felügyeletet rendelt el, valamint vagyonelkobozással is sújtotta a férfit. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott fellebbezést nyújtott be, így az ügy a Legfelsőbb Bíróságra kerül.

Az ügyészség szerint a férfi és barátnője korábban gyakran veszekedett, általában előbbi túlzott alkoholfogyasztása miatt. A férfi előbb üzenetekben fenyegette meg a nőt, miután szakított vele, majd egy nap felmászott az erkélyén, betörte az üveget az ajtón, és behatolt a lakásba. A nő két gyerekével kirohant az utcára, a férfi viszont utolérte őket, és egy késsel mellkason szúrta a nőt. Végül másik három személy akadályozta meg benne, hogy megölje a nőt.


TASR/para