FELMÉRÉS: Alaposan elhúzott az első hármas, Kollárnak bekavartak a botrányos nőügyek

2023. szeptember 17. - 13:20 | Belföld

A Focus közvélemény-kutató ügynökség legutóbbi felmérése szerint – amely a parlamenti választások előtt alig három héttel készült – szeptember elején a Smer-SD nyerte volna a választásokat.

FELMÉRÉS: Alaposan elhúzott az első hármas, Kollárnak bekavartak a botrányos nőügyek
Fotó: TASR - illusztráció

Ficóék továbbra is az élen 18,9 százalékkal, majd következik a Progresszív Szlovákia (PS) 16,5 százalékkal, az első hármast pedig a Peter Pellegrini-féle Hlas-SD zárja 14,6 százalékkal.

Tőlük jócskán lemaradva következik a Focus alapján a Republika (8 százalék), az SNS (6,4 százalék), az OĽaNO és barátai (6,3 százalék), a KDH (6,2 százalék), valamint az SaS (5,1 százalék).

Matovičék ezzel az eredménnyel nem jutnának a parlamentbe, nekik ugyanis koalícióként legalább 7 százalékra lenne szükségük, hogy mandátumhoz jussanak. Ugyancsak a parlamenti küszöb alá csúsztak Boris Kollárék, pártjának láthatóan nem tettek jót az elmúlt napokban megszellőztetett, nőügyeivel kapcsolatos botrányok.

Hegerék 3,7 százalékkal épp hogy megelőzik a 3,6 százalékon álló Szövetséget. A Kékek-Híd 1,5 százalékot szerzett, a Magyar Fórumot pedig 0,8 százalékon mérték.

A Focus ügynökség szeptember 6. és 13 között végezte a felmérést ezer válaszadó bevonásával a Markíza Na telo című műsorának megrendelésére.


(tvnoviny)