FELMÉRÉS: Élen Šefčovič, Mistrík és Čaputová, Bugár ötször annyi százalékon áll, mint Menyhárt

2019. február 12. - 18:23 | Belföld

Az AKO közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felmérése szerint jelenleg a Smer jelöltje, Maroš Šefčovič a legerősebb államfőjelölt.

FELMÉRÉS: Élen Šefčovič, Mistrík és Čaputová, Bugár ötször annyi százalékon áll, mint Menyhárt
Maroš Šefčovič (Fotó: TASR)

A felmérés szerint a köztáraságielnök-választást február elején Maroš Šefčovič nyerte volna 18,2 százalékkal. A második helyen az ellenzék jelöltje, Robert Mistrík áll 15,8 százalékkal, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig Zuzana Čaputová került 14,7 százalékkal.

Az előző felmérésben harmadik helyen álló Štefan Harabin ezúttal lecsúszott a negyedik helyre (12,8 százalék).

Harabint Milan Krajniak követi 7,8 százalékkal, nem sokkal lemaradva pedig Bugár Béla (Híd) következik a hatodik helyen 7,4 százalékkal. Menyhárt József csaknem ötször kevesebb szavazatot kapott Bugárhoz képest – az MKP elnökjelöltje 1,5 százalékkal a 11. a népszerűségi listán.

Az AKO közvélemény-kutató ügynökség február 8. és 12 között készítette a felmérést ezer szavazásra jogosult állampolgár megkérdezésével.

A Focus közvélemény-kutató ügynökség által a Markíza felkérésére január végén készített felmérés eredményéhez képest Šefčovič 1,7 százalékkal erősödött. A népszerűségi listán Zuzana Čaputová ugrotta a legnagyobbat, ő ugyanis január végén még 9 százalékon állt, alig több mint egy héttel később azonban már 14,7 százalékot szerzett, ezzel pedig jelenleg ő a harmadik legnépszerűbb államfőjelölt.

A legutóbbi felméréshez képest Bugár népszerűsége 2,7 százalékkal csökkent, de még így is a hatodik helyen áll, Menyhárt 1,5 százaléka pedig stagnál.


(TASR/para)