FELMÉRÉS: A Hlas-SD minisztereiben bíznak leginkább az emberek, Pellegrini alaposan túlszárnyalta Ficót

2023. december 1. - 08:59 | Belföld

A közjogi méltóságok és a miniszterek közül Peter Pellegriniben (Hlas-SD), a parlament elnökében bíznak a legtöbben. Az emberek 55 százaléka teljesen vagy inkább megbízik benne, a megkérdezettek 39 százaléka inkább a bizalmatlanság felé hajlik.

FELMÉRÉS: A Hlas-SD minisztereiben bíznak leginkább az emberek, Pellegrini alaposan túlszárnyalta Ficót
Robert Fico és Peter Pellegrini (Fotó: TASR - archív)

Ez az AKO közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felméréséből derült ki, amelyet a Joj Televízió Na hrane című műsorának készítettek.

Pellegrinit a sorban Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatásügyi miniszter követi, akiben 45 százaléknyian bíznak, 31 százalék pedig nem.

A harmadik helyre Erik Tomáš (Hlas-SD) munkaügyi miniszter került 41 százalékkal (36 százalék jelezte, hogy nem bízik benne).

Robert Fico (Smer-SD) kormányfő csak a negyedik helyre került a bizalmi rangsoron 40 százalékkal, 54 százalék viszont jelezte, hogy nem bízik benne.

Richard Raši (Hlas-SD) befektetési miniszter 39-37 százalékos aránnyal követi a miniszterelnököt. Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszterben a megkérdezettek 38 százaléka bízik, 22 százaléka nem. Őt Denisa Saková (Hlas-SD) gazdaságügyi miniszter követi 37 százalékkal, illetve 40 százalékos bizalmatlansággal.

A sorban Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter (SNS-jelölt), Juraj Blanár (Smer-SD) külügyminiszter, Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszter, Robert Kaliňák (Smer-SD) védelmi miniszter és Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter következik.

A sort Jozef Ráž (Smer-SD-jelölt) közlekedésügyi miniszter és Boris Susko (Smer-SD) igazságügyi miniszter zárja.

A bizalmatlansági arány Robert Kaliňák esetében a legmagasabb, 60 százalékos, őt Robert Fico kormányfő követi 54 százalékkal, valamint Martina Šimkovičová kulturális miniszter 46 százalékkal.

A felmérést november 7. és 14. között készítették 1000 fős mintán.


(noviny.sk)

Címkék: bizalom, felmérés, AKO