FELMÉRÉS: Ki lesz a B-terv, ha a választásokig még kiábrándulunk az általunk választott pártból?

2023. augusztus 11. - 09:56 | Belföld

A Joj Televízió az AKO közvélemény-kutató ügynökség segítségével utánajárt, kire szavaznának az emberek, ha két pártra is leadhatnák a voksukat a szeptemberi előrehozott parlamenti választáson.

FELMÉRÉS: Ki lesz a B-terv, ha a választásokig még kiábrándulunk az általunk választott pártból?
Fotó: Paraméter - illusztráció

A felmérésből kiderül, hogy melyik két párt között vacillálnak azok, akik még nem döntötték el, hogy kire szavazzanak, illetve ha esetleg csalódnának az egyikben, melyik lenne a másik választás.

Második pártként a legtöbben az SaS-t jelölték meg (11,2 százalék), majd következik a Hlas (9,6 százalék), a Progresszív Szlovákia (PS – 9,3 százalék), az SNS (8,8 százalék), a Smer-SD (8,5 százalék), a Republika (5,5 százalék), a Sme rodina (4,3 százalék) és a Demokrati (3,7 százalék).

A megkérdezettek 3 százaléka gondol B-tervként az OĽaNO-ra, 2,1 százaléknyian a KDH-ra, 1,3 százaléknyian pedig az ĽSNS-re.


Forrás: noviny.sk

Második lehetséges pártként 0,7 százalékuk választotta a Kékek-Hidat, 0,3 százalékuk pedig a Szövetséget. A Magyar Fórumot 0,1 százalékon jegyzik.

A felmérést július 24. és 28. között végezték ezer válaszadó részvételével. A megkérdezettek 11,2 százaléka nem választott második pártot, 18,5 százalékuk nem tudott dönteni, 0,4 százalék pedig nem akart válaszolni.


(noviny.sk)