FELMÉRÉS: A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Matovičnak hisznek legkevésbé az emberek

2020. december 1. - 11:13 | Belföld

A koronavírus-járvánnyal és a szlovákiai politikusokba vetett bizalommal kapcsolatban készített a napokban felmérés az AKO közvélemény-kutató ügynökség a Trend hetilap megrendelésére.

FELMÉRÉS: A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Matovičnak hisznek legkevésbé az emberek
Fotó: TASR

A megkérdezettek több mint 33 százaléka úgy gondolja, hogy Igor Matovič kormányfő megbirkózik a kormány vezetésével. Nyolc százalékuk azt válaszolta, hogy a miniszterelnök teljes mértékben megfelel a korábbi elvárásaiknak, 25 százalékuk szerint csak részben, 38 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy egyáltalán nem teljesítette az elvárásokat.

Forrás: HNonline/Infogram

Ami Marek Krajčí egészségügyi minisztert illeti, a válaszadók 40 százaléka szerint teljesítette az elvásárokat, 25 százalékuk szerint viszont nem.

A felmérésben részt vevők 59 százaléka szerint a kormány teljesen vagy részben alábecsülte a világjárvány második hullámára való felkészülést. Aránylag jól kezelték a felkészülést a megkérdezettek harmada szerint, 7 százalékuk pedig azt mondta, hogy egyáltalán nem becsülték alá.

Forrás: HNonline/Infogram

A felmérés készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben melyik politikust tartják az emberek a leginkább megbízhatónak. Az élen Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter végzett 58 százalékkal, őt pedig Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter követi 51,5 százalékkal.

Matovičban a megkérdezettek 39 százaléka bízik a pandémia kapcsán.

Forrás: HNonline/Infogram

Ami a bizalmatlanságot illeti, a válaszadók szerint a miniszterelnök a legmegbízhatatlanabb a koronavírus-járvány kapcsán (55,8 százalék).

A felmérést az AKO közvélemény-kutató ügynökség készítette november 23. és 27. között ezer válaszadó bevonásával.


(HNonline.sk)