FELMÉRÉS: Kotlebáék már a második helyen, fej fej mellett, de küszöb alatt a Híd és az MKÖ

2019. december 12. - 14:50 | Belföld

A Focus legfrissebb közvélemény-kutatása szerint egyetlen magyar érdekeltségű párt sem jutott volna be a parlamentbe, ha a választásokat idén december elején tartották volna.

Ha december 2. és 9. között tartották volna a parlamenti választásokat, akkor a Smer-SD nyerne a szavazatok 19,6 százalékával – derült ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség felméréséből.

A második helyen a Kotleba-féle ĽSNS végezne 11,8 százalékkal, a harmadik helyre a szavazatok 10,3 százalékával a Progresívne Slovensko (PS)-Spolu kerülne a felmérés szerint.

Őket követi Andrej Kiska pártja, a Za ľudí 9,2 százalékkal, az OĽaNO 8, a Boris Kollár-féle Sme rodina 7, a KDH 5,7, az SaS 5,7 és az SNS 5,4 százalékkal.

A Focus aktuális felmérése volt az első olyan közvélemény-kutatás, amelyben már szerepelt a Magyar Közösségi Összefogás. Az eredmény szerint a Híd és az MKÖ is 4,3-4,3 százalékon áll, ezzel pedig mindkét párt a parlamenti küszöb alá csúszik.

Az MKÖ nem szerzett jelentősen több támogatót a felmérés szerint, mint az MKP, utóbbit ugyanis önmagában legutóbb 3,5 százalékon mérték.


Forrás: DenníkN


(TASR/para)