FELMÉRÉS: Már nem Pellegrini a legmegbízhatóbb politikus

2019. szeptember 22. - 13:58 | Belföld

A legújabb felmérés szerint Peter Pellegrini kormányfő már nem büszkélkedhet a legmegbízhatóbb politikusnak járó titulussal.

FELMÉRÉS: Már nem Pellegrini a legmegbízhatóbb politikus
Fotó: TASR

A Focus közvélemény-kutatása szerint, amelyet a TV Markíza megrendelésére készített el, az első helyet Zuzana Čaputová köztársasági elnök foglalja el, akinek a megkérdezettek 56 százaléka szavazott bizalmat. Őt 10 százalékos lemaradással követi Pellegrini a második helyen.

A dobogó legalsó fokára a Za ľudí elnöke, Andrej Kiska állhatott fel (32 százalék). 2016 februárjában Bugár Bélát, a Híd elnökét a megkérdezettek 44 százaléka választotta a legmegbízhatóbb politikusnak. A Focus mostani felmérésén be kell érnie 18 százalékkal. Őt 1 százalékkal lemaradva követi Štefan Harabin.

A felmérésből arra is választ kapunk, hogy az egyes pártok választói melyik politikusban bíznak a legjobban. A PS/Spolu koalíció szavazói között Zuzana Čaputová diadalmaskodott (96,5 százalék), míg a második helyen 6 százalékkal lemaradva Michal Truban végzett. Miroslav Beblavýban a válaszadók 87,6 százaléka bízik.

A Smerben kiélezett eredmény született: a legerősebb kormánypárt szavazói Peter Pellegriniben bíznak a legjobban (90,7 százalék), viszont Robert Fico (89,8 százalék) nem sokkal maradt le mögötte.  


aktuality.sk/para