FELMÉRÉS: Matovič népszerűsége Kotleba szintjére csökkent

2021. április 18. - 13:49 | Belföld

Továbbra is Zuzana Čaputová köztársasági elnököt tartják Szlovákia legmegbízhatóbb politikusának, Boris Kollár pedig javított eddigi megítélésén.

FELMÉRÉS: Matovič népszerűsége Kotleba szintjére csökkent
Fotó: TASR

A Focus március 31. és április 7. között végzett felmérést, amely szerint Zuzana Čaputová köztársasági elnök a legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában – a megkérdezettek 60 százaléka gondolja így. Az előző felméréshez képest viszont 6 százalékkal csökkent a népszerűsége.

Az első háromba befért továbbá Peter Pellegrini, a Hlas elnöke (41 százalék) és Eduard Heger (OĽaNO) újonnan kinevezett miniszterelnök (29 százalék). A januári közvélemény-kutatáshoz képest javított a megítélésén Boris Kollár (Sme rodina) házelnök – akkor 20 százalékon állt a megbízhatósági indexe, most 28-on.

A felmérés szerint Igor Matovič egykori kormányfő és jelenlegi pénzügyminiszter a legkevésbé megbízható politikus. Az OĽaNO elnökének népszerűsége tavaly októberben kezdett csökkenni, a legutóbbi felmérésen pedig már 79 százalékon állt a megbízhatatlansági indexe. A legfrissebb felmérés szerint a megkérdezettek 84 százaléka nem bízik Matovičban, ezzel Marian Kotleba (ĽSNS) szintjére került, akiben 83 százaléknyian nem bíznak.


Forrás: DenníN


(DenníkN)