FELMÉRÉS: Pellegrini pártja százalékokat ver Matovičékra, már nem lenne többségben a koalíció

2020. október 18. - 14:08 | Belföld

Az AKO felmérése után a Focus közvélemény-kutatása szerint is Peter Pellegrini új pártja, a Hlas kapná jelenleg a legtöbb szavazatot a parlamenti választásokon.

FELMÉRÉS: Pellegrini pártja százalékokat ver Matovičékra, már nem lenne többségben a koalíció
Fotó: TASR

Augusztus és szeptember óta az OĽaNO több mint 3%-ot vesztett népszerűségéből, míg a Peter Pellegrini-féle Hlas erősödött – a megkérdezettek majdnem 19%-a szavazna neki bizalmat, ha októberben rendeznék a parlamenti választásokat.

A felmérés szerint a további sorrend a következőképp alakulna: SaS 10,7%, Smer 10,5%, ĽSNS 9,8%, Sme rodina 7,3%, PS 5,4%, KDH 5,2%. Nem jutna be a parlamentbe a Za ľudí, amely 4,8%-kal a küszöb alatt maradna. Az augusztus/szeptemberi felmérés óta leheletnyit erősödtek a magyar pártok: az MKP 3,1-ről 3,2%-ra javított, míg a Híd 1,7-ről 2,4-re.


Forrás: DennikN

Mandátumokat tekintve a Hlas 35 helyet szerezne a parlamentben, az OĽaNO 29-et, az SaS 25-öt, a Sme rodina 17-et, a Smer pedig 16-ot. Az eredmény szerint a kormánykoalíció pártjai már nem lennének többségben a parlamentben, ugyanis csak 71 mandátumot tudnának összeszedni.

A felmérést a Na telo s Michalom Kovačičom nevű műsor megbízásából készítették el.


(DennikN)