FELMÉRÉS: A Smer nyakán a PS/Spolu, Kiska pártja és a Híd csaknem azonos százalékon

2019. június 20. - 11:12 | Belföld

A Polis közvélemény-kutató ügynökség aktuális felmérése szerint újfent csökkent Andrej Kiska új pártjának preferenciája.

FELMÉRÉS: A Smer nyakán a PS/Spolu, Kiska pártja és a Híd csaknem azonos százalékon
Fotó: TASR - illusztráció

A SITA hírügynökség részére készített felmérés szerint júniusban is a Smer nyerné a parlamenti választásokat 18,3 százalékkal, ez pedig 30 mandátumot jelentene Ficóéknak a parlamentben. A Focus ügynökség múlt heti felméréséhez (19,5%) képest a Smer támogatottsága több mint egy százalékkal csökkent.

A PS/Spolu koalíció azonban továbbra is ott van a Smer nyakán 15 százalékkal (25 mandátum). A Polis felmérése is harmadik helyre jósolja Kotlebáékat 11,4 százalékkal (19 mandátum).

Az ellenzéki SaS 8,5, a KDH 8,2 százalékon áll a közvélemény-kutatás szerint, ami 14-14 széket eredményezne nekik a parlamentben.

7,6 százalékkal jutna a parlamentbe az SNS (13 mandátum), az OĽaNO-NOVA koalíciónak pedig hárommal kevesebb képviselője lenne, ők 6,3 százalékon állnak a felmérés szerint.

Andrej Kiska frissen megalakult Za ľudí pártjának népszerűségét ezúttal 5,2 százalékon (9 mandátum) mérték, ami az AKO ügynökség által mért májusi, 10,8 százalékos preferenciájához képest több, mint a felével lecsökkent. A Focus múlt héten még 6,2 százalékon mérte a leköszönő államfő új pártját.

A felmérés szerint csupán egy tized százalékkal marad el Kiska pártja mögött a Híd, amelyet ezúttal a parlamenti küszöb fölött mértek 5,1 százalékkal (8 mandátum). A parlamentbe utolsóként a Boris Kollár-féle Sme rodina kerülne 5 százalékkal (8 mandátum).

Az MKP éppen a küszöb alá csúszott 4,9 százalékkal.


Forrás: TVNOVINY.sk/Polis

A közvélemény-kutatást a Polis ügynökség június 11. és 18. között végezte 1 165 válaszadó bevonásával, miközben már számoltak Andrej Kiska új pártjával.


(tvnoviny.sk)