FELMÉRÉS: Továbbra is fölényben a Smer, feljött a második helyre az SNS!

2016. január 31. - 16:52 | Belföld

Az előző felmérések eredményei alapján sokáig a második helyen stagnáló Sieť ezúttal visszacsúszott az ötödik helyre.

A Median Sk által készített felmérés eredménye azt tükrözi, melyik politikai pártra, koalícióra vagy mozgalomra szavazott volna az emberek zöme, ha a parlamenti választásokat január végén tartották volna.

A felmérés eredményéből kiderül, az élen továbbra is határozottan a jelenleg is kormányzó Smer áll, a megkérdezettek 36 százaléka ugyanis Robert Fico pártjára voksolna.

Második helyre ezúttal az SNS került, az Andrej Danko vezette pártot ugyanis a válaszadók 10,7 százaléka választotta.

Harmadik helyre a Bugár Béla vezette Híd került 9,9 százalékkal. A sort az OĽaNO-NOVA koalíció folytatja 8,6 százalékkal,

míg a Sieť ezúttal csak az ötödik helyre került 8,1 százalékkal.

A parlamentbe utolsókként az SaS (6,3 százalék), valamint a KDH (6 százalék) kerülne. A parlamenti küszöböt ezúttal nem sikerült elérnie Boris Kollár Sme rodina pártjának, az MKP-nak, valamint Marián Kotleba Ľudová strana Naše Slovensko pártjának sem.

Az SDKÚ-DS-nek csupán a válaszadók 0,9 százaléka szavazna bizalmat.

A felmérésbe összesen 1057 szavazásra jogosult szlovák állampolgár kapcsolódott be, amelyet január 22. és 28. között készítettek az ország különböző területein.

A felmérésből az is kitűnik, a választásra jogosult emberek 48,9 százaléka szándékozik részt venni a márciusi parlamenti választásokon, míg 27 százalékuk biztosan nem megy el szavazni.


TASR/para