Felsőszeli nyerte meg a szemetesek művészeti vetélkedőjét

2016. május 5. - 18:28 | Régió

Az .A.S.A. hulladékgazdálkodási vállalat „Kreslíme so Smietkom” nevezetű művészeti versenyt hirdetett meg az iskolák számára.

Felsőszeli nyerte meg a szemetesek művészeti vetélkedőjét
Fotók: A szerző

Mérai Eszter, a vállalat kommunikációjáért felelős munkatársa elmondta, hogy a versenybe a gyerekek különféle hulladékokból készült alkotásokkal nevezhettek be. A művekről készült fotók felkerültek az .A.S.A. weboldalára, ahol április 21-ig lehetett szavazni rájuk. A vetélkedőbe számos iskola bekapcsolódott. A versenyt a felsőszeli Széchenyi István Magyar Tannyelvű Alapiskola nyerte meg, egy műanyag üvegekből készített lámpával.

A győztes alkotás

A nyeremény átadására kedden került sor az alapiskolában, ahol megjelentek a lámpát készítő diákok, a gyerekek tanárnői, illetve az igazgatónő is. Az ajándékokat Mérai Eszter, illetve Gál Attila, az .A.S.A. képviselője adta át.

„A tanulók egy tortát kaptak tőlünk, valamint a tanárnőkkel való előzetes egyeztetés után különféle társasjátékokkal leptük meg őket” - tudtuk meg Mérai Esztertől.

László Ildikó, a győztes iskola igazgatónője elmondta, hogy a gyerekek és a tanáraik egyaránt nagyon lelkesen készültek a versenyre. Az alkotások, melyekbe szívüket, lelküket beleadták a napköziben készültek, a tanítási idő után. „Hatalmas öröm volt, nemcsak a gyerekeknek, hanem nekünk, pedagógusoknak is, hogy mi nyertük meg ezt a vetélkedőt. Jól eső érzés, hogy nem hiába fektettünk bele olyan sok energiát”- hangsúlyozta László Ildikó.

SzC/para