Felszabadult a karantén alól a légi Vitalita, nincs új fertőzött!

2020. április 22. - 17:37 | Régió

Akiknél eddig kimutatták, azok házi karanténban vannak, a többiek tesztje negatív lett - tudta meg a Paraméter.

Felszabadult a karantén alól a légi Vitalita, nincs új fertőzött!
Fotó: Cséfalvay Á. András

Lég község Facebook oldalán jelent meg az információ szerdán délután, miszerint a mai nappal már nincs senki a Vitalita egészségközpont területén, akit pozitívan teszteltek volna koronavírusra. Szitási Ferenc polgármester ebből kifolyólag a helyi válságstábbal és az érintett szervekkel konzultálva megszünteti az intézmény teljes területére vonatkozó karantént.

A hírt megerősítette érdeklődésünkre Cseri Gábor, a Vitalita igazgatóhelyettese is, aki elmondta, a hét alkalmazottjukon és a rehabilitációs osztály egy páciensén kívül senki más koronavírus-tesztje nem lett pozitív. Előbbiek házi karanténban vannak, a páciensnél pedig a múlt csütörtökön elvégzett első teszt után a másik is negatív lett, így hivatalosan is gyógyultnak minősül. Az alkalmazottakat április 30-án tesztelik újra.

Amint arról korábban beszámoltunk, húsvét után a légi egészségközpontban is megjelent a koronavírus: egy páciensnél és három alkalmazottnál - egy egészségügyi nővérnél, egy ápolónál és egy adminisztratív munkaerőnél - igazolták a fertőzést, majd fokozatosan minden klienstől és alkalmazottól mintát vettek. Szombaton további alkalmazottak esetében diagnosztizálták a fertőzést.

A légi polgármester közölte, összesen 268 tesztet végeztek el, 108-at páciensen, 156-ot alkalmazotton, miközben négy minta volt értékelhetetlen. A Covid-19 megbetegedést az azóta gyógyult páciensen kívül 2 légi, egy szentmihályfai, egy egyházgellei, egy benkepatonyi (Felsőpatony része), egy somorjai és egy rozsnyói alkalmazottnál mutatták ki. nekik házi karanténban kell kivárniuk, hogy újra leteszteljék és gyógyultnak nyilváníthassák őket.

(SzT)