Felszólították a kormányfőt, hogy állítsa le az országos tesztelés következő fordulóját

2020. november 23. - 19:43 | Belföld

Richard Raši parlamenti képviselő a Hlas-sociálna demokracia parlamenten kívüli párt nevében felszólította Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőt, hogy törölje az országos tesztelés következő fordulóját. Raši egy ilyen tesztelést felelőtlen lépésnek tartana az emberekkel, az önkormányzatokkal és az egészségügyi dolgozókkal szemben is.

Felszólították a kormányfőt, hogy állítsa le az országos tesztelés következő fordulóját
Fotó: TASR

„A kormány kudarcot vallott a pandémia elleni küzdelemben” – jelentette ki Raši a hétfői sajtótájékoztatóján, hozzátéve: a koalíción belüli kommunikáció is kaotikus. Felszólította a kormányt, hogy ne csináljon az országból „kísérleti laboratóriumot”. Raši szerint egyik állam sem követi az országos tesztelés példáját, és nem is fogja.

A képviselő „felfoghatatlannak” tartja azt, hogy míg a kormányfő újabb országos tesztelésről beszél, továbbra sem tudni, hogy az eddigi fordulók mennyibe kerültek.

Raši úgy véli, hogy a lefelé ívelő számok a világjárvánnyal összefüggésben nem az országos tesztelés, hanem a lockdown és az óvintézkedések eredménye. A Richard Sulík (SaS) miniszterelnök-helyettes által hétfőn bemutatott pandémiaellenes tervet Raši jobbnak tartja annál, mint amivel az egészségügyi minisztérium állt elő. Ezt a tervet ugyanakkor szerinte már nyáron, közvetlenül az első hullám után ki kellett volna dolgozni.


TASR