Féltáv letudva, már Skócia felé úsznak a dunaszerdahelyi Sportfanatic úszói!

2021. július 17. - 14:02 | Sport

A Paraméter értesülése szerint nagy esély van rá, hogy a dunaszerdahelyi Sportfanatic Polgári Társulás távúszói ismét bekerülnek a Guiness-rekordok könyvébe. Négyfős váltójuk ugyanis egy újabb nagy kihívás felénél van túl az Északi-csatornán. Az Ír-tengert az Atlanti-óceánnal összekötő North Chanell 40-50 kilométer széles tengercsatorna kétirányú átúszása eddig még nem sikerült senkinek.

Féltáv letudva, már Skócia felé úsznak a dunaszerdahelyi Sportfanatic úszói!
Fotó: Facebook

Most éppen a Sportfanatic kvartettje előtt csillant meg a lehetőség, hogy történelmet írjon.

„Az alapbázisról, ami Észak-Írországban van, a Sportfanatic különítménye péntek este áthajózott Skóciába, a négyfős váltó pontban éjfélkor ott kezdte meg az úszást Észak-Írország felé. „Időközben a kiválóan felkészült úszóink a táv első felét teljesítették. Időeredményük 11 óra 38 perc. A kvartett tagjai, Nyáry Richárd, Makai Zoltán, Plavec Péter és Pék Dezső egymást váltva szelik a habokat.

Az időjárás kedvező. Ami azt illeti, nem is a táv hossza, a víz alacsony hőfoka, sokkal inkább az alatomosan támadó medúzák csípései okozzák a fiúknak a legnagyobb megpróbáltatást. Számításaink szerint a váltó tagjai hat-hét alkalommal szállnak vízbe, cserélik egymást. Remek a hangulat, a kísérlet sikerét illetően mindannyian optimisták vagyunk. Most úgy tűnik, hogy éjfél körül érünk célba” – nyilatkozta a dolgok jelenlegi állásáról a Paraméternek id. Hideghéty Tibor, a Dunaszerdahelyi Sportfanatic Polgári Társulás elnöke.

ái