Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Feltehetőleg egyiptomi katonák kivégzéséről közölt fényképeket az Iszlám Állam

Feltehetőleg öt egyiptomi katona kivégzéséről közölt fényképeket az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet sínai-félszigeti szárnya - jelentette szombaton az iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai csoport.

A Sínai Vilájet (Sínai Tartomány) nevű szárny a fényképeket a Telegram nevű internetes üzenetküldő szolgáltatáson keresztül tette közzé pénteken. A képeken egy gyakorlóruhás dzsihadista lő öt földön fekvő, bekötött szemű emberre, akikről azt állítja, hogy az egyiptomi hadsereg katonái.

Azóta, hogy a hadsereg 2013-ban megdöntötte Mohamed Murszi iszlamista elnök hatalmát, a katonák és a rendőrök rendszeresen szélsőségesek célpontjai Egyiptomban, különösen a Sínai-félsziget északi részén, ahol a helyi IÁ-szárny hátországa van. Már több száz katonát és rendőrt megöltek. A hadsereg pedig arról számol be rendszeresen, hogy megölt "többtucatnyi terroristát" különböző műveletekben.

MTI/para