Felújítja a közlekedési minisztérium a füleki kisállomást

2022. május 31. - 17:23 | Régió

A közlekedési minisztérium egy petícióra reagálva megerősítette, hogy felújítja a füleki kisállomást, a főállomás helyett egy ideig itt állnak majd meg a gyorsvonatok – jelentette be a közösségi hálón Agócs Attila, a város polgármestere.

Felújítja a közlekedési minisztérium a füleki kisállomást
-illusztráció- (Fotó: TASR/Lukáš Mužla)

A petícióra adott válaszában a közlekedési minisztérium közölte, hogy a Szlovák Államvasutak (ŽSR) a megálló revitalizációjához szükséges műszaki dokumentumok, és a költségvetés elkészítésén dolgozik. A közlekedési minisztérium megerősítette, hogy érdekelt a Fülek-Ipolygalsa (Holiša) vonal mielőbbi korszerűsítésében, mert ezzel lehetővé válna, hogy a gyorsvonatok ismét megálljanak a füleki főállomáson. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a főállomáson levő vasúti depó is megmarad.

Fülek önkormányzata április végén tárgyalt a közlekedési minisztérium és a vasút képviselőivel arról, hogy a gyorsvonatok nem állnak meg a főállomáson, és írásbeli állásfoglalást kért a tárcától a petícióval kapcsolatban. A város álláspontja szerint a kisállomás felújítására azért van szükség, hogy készen álljon az utasok fogadására. Jelenleg nincs ott parkoló, jegypénztár és illemhely.

A főállomás megmaradásáért indított petíciót Fülek önkormányzata kezdeményezte, válaszul a vasúti menetrend tervezetére, amely szerint 2022 decemberétől nem állnának meg itt a gyorsvonatok. A petíciót, beleértve az elektronikus aláírásokat is, több mint 4000 ember írta alá.

TASR

Címkék: Fülek