Felújítják a sliači gyógyfürdőt, de egyetlen napra sem akarják bezárni

2022. január 14. - 12:32 | Régió

A gazdaságügyi minisztérium építészeti versenypályázatot hirdetett a sliači gyógyfürdő felújítására – jelentette be pénteken Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter.

Felújítják a sliači gyógyfürdőt, de egyetlen napra sem akarják bezárni
Fotó: TASR - archív

„Fokozatosan fogjuk felújítani Sliačot, mindig akkor, amikor rendelkezésünkre állnak újabb anyagi források“ – jelentette ki Sulík.

A fürdő igazgatója, Martin Beňuch elmondta, a komplexum számos épülete nemzeti kulturális műemlék, így maga a park is. „Számos, ma már nem üzemelő épület állapota valóban kritikus” – mondta.

Hozzátette, a felújítást úgy akarják kivitelezni, hogy a fürdőt egyetlen napra se kelljen bezárniuk. A cél az, hogy a jelenlegi 350-ről 1100-1200-ra növeljék a fürdő kapacitását, ami 200-300 újabb munkahely létrejöttét eredményezi. A versenypályázattal kapcsolatos információkat a novysliac.sk weboldalon teszik közzé.

A rekonstrukciót több tízmillió euróból tervezik megvalósítani – tette hozzá az igazgató.

Beňuch felhívta a figyelmet arra, hogy sliači gyógyfürdő az állami egészségügyi ellátórendszeren belül is fontos intézmény a szív- és érrendszeri betegségek, valamint mozgásszervi megbetegedések kezelésére céljából.


(TASR)