Felvételiztek a leendő sportgimisek

2017. április 11. - 21:24 | Régió

A több mint 60 kilencedikes előbb egy pszichológiai tesztet abszolvált, majd a testgyakorlatok következtek.

Felvételiztek a leendő sportgimisek
A szerző felvételei

A felmérések két részre osztódtak: az általános diszciplínákra – 30 és 1000 méteres síkfutás, távolugrás helyből, dobás medicinlabdával, felhúzódzkodás nyújtón állig (lányoknál kitartás), felülés egy perc időtartamig, ill. a választott sportágak szerinti speciális mozgáskészségek prezentálására (labdarúgás, kézilabda, birkózás, atlétika).

Tóth Dániel János Fülekről mérte a kilométereket a Csallóközig. Ő maga jelenleg városa III. ligás ifjúsági labdarúgócsapatának tagja, s minden vágya, hogy egyszer tornatanár lehessen. „Diákismerőseim hívták fel a figyelmem a dunaszerdahelyi sportgimnáziumra, édesanyám pedig személyesen részt vett az iskola legutóbbi nyílt napján, és nagyon jó benyomást tett rá az intézmény” – így a végzős alapiskolás.

A tíz évvel ezelőtt megalapított, egyetlen dél-szlovákiai magyar tannyelvű Sportgimnázium a már korábban meglevő Vidékfejlesztési Szakközépiskolával áll egy igazgatás alatt. Önálló kollégiummal, iskolai étkezdével, két tornateremmel, fitness-teremmel, uszodával, szaunával, füves futballpályával rendelkezik. Az iskola épületegyüttese a városközpontban helyezkedik el, a komplexumtól hozzávetőleg kétszáz méteres körzetben találhatók a városi sportpályák, a sportcsarnok és a jégpálya.

Az intézmény mindenapi munkája során szorosan együttműködik a Fortuna Ligában szereplő FC DAC 1904 sportegyesülettel, és más városi klubokkal.

A felvételi bizottság a vizsga eredményeit három napon belül nyilvánosságra hozza az iskola épületében és az iskola honlapján (www.dunagro.sk).

(lesz)