FELVIDÉKI VÁGTA: Ők képviselik Szlovákiát

Szombat délután került sor a Felvidéki Vágta harmadik évadjának döntő futamára, ahol kiderült, kik képviselik a szlovákiai lovasokat az ősszel Budapesten megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán.

FELVIDÉKI VÁGTA: Ők képviselik Szlovákiát
A győztesek (balról): Tóth René, Bobek László és Mucska Gergely (A szerző felvételei)

A döntő futamba három település lova és lovasa — Érsekújvár, Tallós és Naszvad — jutottak be. A futam érdekessége, hogy az előfutamok alkalmával elsőként befutók mind a hárman részt vehetnek a Nemzeti Vágtán. A dunaszerdahelyi döntőt mégis azért rendezik, mert a verseny pénzdíjas.

A tavalyi Felvidéki Vágta első helyezettje az érsekújvári Tóth René és lova Kamikadze az idei döntő futamban másodiknak értek célba, a harmadik helyen az újonc tallósi Mucska Gergely és hátasa Rooster Little Peppy végeztek, az első pedig a naszvadi Bobek László lett Timotei nevű lovával.

Bobek László átveszi az első díjat

A döntő futam egyik pillanata

A legkisebbek is lóra ülhettek

Az első helyezett 1000, a második 600, a harmadik pedig 400 euró pénzdíjban is részesült mindazok mellett, hogy a Felvidéki Vágta dobogósa lett. „Két hetet készültem erre a versenyre, de a budapesti futamra most már folyamatosan edzünk majd a lovammal. Már nem izgulok annyira, mint tavaly, ugyanis ismerem a terepet” — mondta Bobek László.

Dunaszerdahely városának versenyzője a rendező jogán automatikusan részt vehet a Nemzeti Vágtán, így Osztényi Zoltánt is láthatják majd versenyezni az ősszel Budapesten.

(ls)