Fenes: Szánalmas Csörgőék feljelentése

A bősi polgármester reagált az OFC Russel Bős klub elnökének csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Fenes: Szánalmas Csörgőék feljelentése
Csörgő György (balról) és Fenes Iván (Fotók: Paraméter-archív)

Csörgő György a sajtótájékoztatón elmondta, hogy több bűncselekmény, többek között köztisztviselői hatalommal való visszaélés, hűtlen kezelés és rágalmazás gyanújával feljelentést tettek Fenes Iván és az alpolgármester, Mészáros Árpád ellen.  

A polgármester a Paraméter megkeresésére úgy reagált, hogy ezt szánalmasnak tartja. „Mi nem ilyen ügyekkel foglalkozunk. Ha Csörgő úr úgy gondolja, csak nyugodtan tegyen feljelentést ellenem és a többi bősi futballrajongó ellen.

Mi azon dolgozunk, vele ellentétben, hogy Bősön legyen labdarúgás”

– szögezte le.

Csörgő ugyanis beszélt arról is, hogy meg akarják akadályozni, hogy a szenci és bősi csapat közti fúzió létrejöhessen, és egyúttal azt is szeretnék elérni, hogy a szencieket kizárják a II. ligából.

Arról ugyanakkor már egyezség született, hogy az ŠK Senec tavasz hazai bajnoki meccseit Bősön játssza. Fenes azonban leszögezte, hogy egyelőre semmilyen konkrét lépéseket nem tettek annak érdekében, hogy megvásárolják a szenci csapatot működtető részvénytársaságot.

„Előzetesen megegyeztünk a tulajdonosokkal abban, hogy a csapat a hazai mérkőzéseit Bősön fogja játszani. Kimondottan azért, hogy legyen Bősön labdarúgás. Amennyiben az együttműködés sikeres lesz, és elő tudom terjeszteni ezt a testület elé, akkor majd esetleg meg tudjuk vásárolni az Rt.-t. Azután pedig megtörténhet a névváltoztatás” – magyarázta.

Beszélt a 2012 őszén a Russel vállalattal kötött szerződésről is. Csörgő azt állította, hogy akkoriban azzal keresték meg őt, hogy szponzorálja a labdarúgó klubot. Fenes azonban ezt cáfolta. „Nem én kerestem meg őket. Amikor eljöttek, nem szerettük volna a a szponzorálást visszautasítani. Így került a képviselő-testület elé. Mi semmi mást nem kérünk, csak azt, hogy a szerződés egyes passzusait tartsák be. Megmondtuk, hogy nem hagyjuk zsarolni a várost” – húzta alá.

Hangsúlyozta, hogy ha nem tartják be a szerződésben foglaltakat, akkor felbontják azt. „Úgy néz ki, ez rövid időn belül megtörténik” – figyelmeztetett.

A stadion ugyanakkor a magánpénzből finanszírozott felújítások ellenére továbbra is a város tulajdonában marad. Csörgő a sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy összesen mintegy 400 ezer euróval finanszírozta a rekonstrukciós munkálatokat.  „Amikor a szerződést megkötöttük, vállalta azt, hogy a stadiont modernizálják, de a tulajdonviszony nem változik. A rekonstrukció nagy része megtörtént, a stadion és az öltözők is fel vannak újítva. Azt is vállalta, hogy amennyiben valamelyik csapatunk, legyen az ifjúsági vagy a felnőtt, kiesik valamelyik bajnokságból, a szerződés érvényét veszti, és abban az esetben a beruházott eszközök maradnak a város tulajdonában” – fejtette ki Fenes.

Kérdésünkre elmondta, hogy az ifjúsági csapat támogatását és a vele kapcsolatos költségeket a szerződés értelmében továbbra is biztosítják.

„Hogy az ifjúsági csapat működik-e vagy sem, rajtunk nem múlik”

– állítja.

Közölte azt is, hogy a szerződés értelmében Bős városa bármilyen rendezvényt, bajnoki meccset is rendezhet a stadionban, és ezzel kapcsolatban csak bejelentési kötelezettsége van. Elviekben kialakulhat ugyanakkor olyan helyzet, hogy az OFC Russel és a szenci csapat hazai meccse is egy időpontra esik, bár Csörgő csütörtökön már jelezte, hogy nem fejezik be a III. ligát.

„Az volna az ideális állapot, ha arról kellene beszélnünk, hogy a két meccs közül melyiket játszhatják le itt. De ha mi nem lépünk, akkor itt egy labdarúgó mérkőzés sem lesz” – hangsúlyozta.

-para-