Fényképeken köszönhetnek vissza Nagymegyer szépségei

2021. október 7. - 22:03 | Régió

Nagymegyer szépségei címmel indít fotópályázatot a Nagymegyeri Városi Hivatal, melyre amatőr és profi fényképészek egyaránt nevezhetnek.

Fényképeken köszönhetnek vissza Nagymegyer szépségei
László Zoltán felvétele

„Maga az ötlet, hogy hirdessünk meg egy fotópályázatot, már közel két éve megszületett. Most viszont elhatároztuk, hogy az elképzelésünket átültetjük a valóságba” – kezdte beszélgetésünket Holényi Gergő, Nagymegyer polgármestere. A pályázat célja – mint mondta – bemutatni a várost, illetve az azt körülvevő táj szépségét.

A beérkező fotókkal további tervük is van. Különféle kiadványokban szeretnék megjelentetni azokat, így például a következő év asztali és falinaptárát fogják színesíteni. Ezen túl, egy Nagymegyert és környékét bemutató katalógussal készülnek, melyben szintén helyet kapnak majd a legjobban sikerült felvételek.

A fotópályázatra bárki nevezhet, a lényeg, hogy az illető ügyesen használja a fényképezőgépét. Egyetlen megkötés van: más tollával nem illik ékeskedni, mindenki kizárólag saját maga által készített fotót küldhet az értékelőbizottság elé.

„Az utóbbi időben a járványhelyzet mindenki életét megnehezítette. Volt olyan időszak, amikor szinte sehová nem mehettünk, kivéve a természetbe. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy ezzel a lehetőséggel sokan éltek. Éppen ezért abban bízunk, hogy séta közben sokaknak sikerült lencsevégre kapniuk egy-egy szép pillanatot, amit érdemes a nagyközönség elé tárni” – tette hozzá a polgármester.

Az aktualitás kedvéért a 2019 – 2021-es években készült fényképekkel lehet nevezni. Mindenki fejenként maximum öt darabot küldhet. Fekete-fehér vagy színes – nem számít. Fő, hogy valami szépet, a városra jellemzőt ábrázoljon.

Háromtagú szakmai zsűri veszi majd szemügyre a beérkezett felvételeket.

Katona Réka, Ugróczky István és a Paraméter fotósa, Cséfalvay Á. András fogja elbírálni a fényképeket.

Az első három helyezett pénzjutalomban részesül, ami mellé természetesen oklevél is jár.

A legjobb alkotásokból, ha a járványhelyzet engedi, kiállítást nyitnak a helyi művelődési házban.

Nevezni október 1-jétől november 30-ig lehet, az eredményhirdetésre pedig legkésőbb december 15-én kerítenek majd sor. A fotópályázattal kapcsolatos további részletek megtalálhatók a város hivatalos weboldalán.

(SzC)