Ferenc pápa megérkezett Szlovákiába!

2021. szeptember 12. - 15:40 | Belföld

A pozsonyi M. R. Štefánik repülőtéren üdvözölték többek közt a legmagasabb alkotmányos tisztviselők és a szlovák püspökök.

Ferenc pápa megérkezett Szlovákiába!
Ferenc pápa érkezése Szlovákiába (TASR)

A pápa hivatalos küldöttségével és 80 újságíróval érkezett.

Ferenc pápát Zuzana Čaputová elnök asszony is személyesen várta a repülőtéren. Érkezését élőben közvetítette is a közösségi oldalán.

Az elnök asszonnyal együtt üdvözölte a jogok védelmezője, Mária Patakyová, František Mikloško, Herta Vyšná, aki túlélte a holokausztot, Mária Jasenková, a Plamienok polgári társulás igazgatója.

A repülőtéren Eduard Heger miniszterelnök, Boris Kollár, a parlament elnöke, valamint több szlovák püspök is fogadta. Jelen volt továbbá Ivan Korčok szlovák diplomácia vezetője és Matúš Vallo pozsonyi polgármester is.

A köszöntése után az elnök asszony és a pápa a repülőtér VIP társalgójába mentek egy rövid beszélgetésre.

Nem sokkal a pápa érkezése után megszólaltak a szlovákiai katolikus egyházak harangjai, hogy felszólítsák a hívőket, hogy imádkozzanak a pápáért.

Szlovákiai apostoli útja négy napig fog tartani. Vasárnap délután a pozsonyi repülőtérről egyenesen az apostoli nunciatúrára, az ökumenikus találkozóra utazik, ahol beszédet mond. Ezt követően a Jézus Társasága (Spoločnost Ježišova) tagjaival találkozik.

(TASR/para)

Címkék: Ferenc pápa