Ferenc pápa szeptemberben Magyarországra látogat, útba ejtheti Szlovákiát is

2021. március 8. - 15:43 | Külföld

Ferenc pápa Magyarországra látogat és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i záró szentmiséjén - közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn az MTI-vel.

Ferenc pápa szeptemberben Magyarországra látogat, útba ejtheti Szlovákiát is
Fotó: Cséfalvay Á. András

A bíboros elmondta: a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséje, az úgynevezett statio orbis, a városért és a világért bemutatott szentmise a rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. Ezért "illő", és úgy is szokás, hogy ha a pápa ellátogat a rendezvénysorozatra, ezen a szentmisén vesz részt.

Erdő Péter hozzátette: "a Szentatya látogatása nagy öröm a főegyházmegyének és a teljes püspöki konferenciának, és mindannyiunknak vigaszt és reményt adhat a mostani nehéz időszakban"

Ezzel együtt Ferenc pápa Szlovákiát is útba ejtheti, ugyanis Martin Strižinec, Zuzana Čaputová szóvivője hétfőn arról tájékoztatott, hogy a katolikus egyházfő elfogadta a köztársasági elnök tavaly decemberi meghívását.

„Nagyon örülök, hogy Szlovákiában üdvözölhetjük a Szentatyát, a látogatása bizonyosan a remény jelképe lesz, amelyre oly nagy szükségünk van most” – fogalmazott Čaputová.

Az államfő már a decemberi, vatikáni találkozójuk után bejelentette, hogy Ferenc pápa elfogadta a meghívást, de a látogatást a járványhelyzet alakulásától és az utazási feltételektől tette függővé.

Fotóriportunk Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról


MTI/TASR/para