Ferenc pápa szeptemberben Szlovákiába látogat

2021. július 4. - 13:04 | Belföld

Ferenc pápa vasárnap hivatalosan bejelentette, hogy szeptemberben Szlovákiába és Magyarországra látogat. Zuzana Čaputová köztársasági elnök és Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter örömmel fogadta a katolikus egyházfő döntését.

Ferenc pápa szeptemberben Szlovákiába látogat
Fotó: TASR

A pápa elfogadta Zuzana Čaputová köztársasági elnök meghívását, így idén szeptember 12. és 15. között Szlovákiába látogat.

Matteo Bruni vatikáni szóvivő megerősítette, hogy Ferenc pápa szeptemberben ellátogat Pozsonyba, Kassára, Eperjesre és Šaštínba is. Szlovákiai látogatása előtt Magyarországon fog tartózkodni, szeptember 12-én délután az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjét koncelebrálja a Hősök terén.

„Amikor decemberben találkoztam vele Vatikánban, azt mondta, hogy Szlovákia közel áll a szívéhez. Ezek a szavak megerősítik azt a tényt is, hogy a pápa hosszabb ideig tervez tartózkodni Szlovákiában” – mondta Čaputová, majd hozzátette, bízik benne, hogy Ferenc pápa jelenléte a megbékélés és a remény üzenete lesz mindannyiunk számára ebben a nehéz időszakban.

„Szlovákia számára hatalmas megtiszteltetés, hogy a katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezik hozzánk, aminek hivatalos és lelkipásztori jellege is lesz. Ez egy fontos mozzanat mind Szlovákia Vatikánnal fenntartott kapcsolatai, mind a hívők, mind pedig a keresztény és humanista elvek mellett állók számára” – nyilatkozta Korčok, aki a tavaly decemberi elnöki látogatás során már találkozott a pápával Vatikánban.

Korčok bízik benne, hogy Ferenc pápa látogatása a bátorítás, közelség és remény üzenete lesz minden polgár számára.

Részletes programot a Vatikán később közöl.


TASR/para