A férfi arra kényszerítette a fiatalt, hogy 100 euróért kábítószert vegyen tőle

2017. február 18. - 13:41 | Régió

Zsarolás vádjával letartóztattak egy 28 éves férfit a rimaszombati járásbeli Jesenské községben, aki egy játékteremben kötött bele két fiatalba. Egyiküket még arra is kényszerítette, hogy 100 euró értékben vegyen tőle pervitint.

A rendőrség szerit a férfi néhány nappal ezelőtt állított neki a két fiatalnak egy játékteremben. Az egyik srácot elkapta a kapucnijánál, majd elkezdte ütlegelni, miközben követelte tőle azt a pénzt, amit a barátjával nyertek.

A férfi végül a vécére rángatta a fiatalt. „Gyilkossággal fenyegetőzve a fiatalt rávette, hogy 100 euró értékben vegyen tőle egy kristályos anyagot tartalmazó zacskót, ami minden bizonnyal pervitin volt. Mikor a másik fiatalember félelemből elő akarta venni a nyereményt, a támadó a többi pénzt is kitépte a kezéből. A tettes végül 300 euróval menekült el” – tájékoztatott Mária Faltániová rendőrségi szóvivő.

A 28 éves vádlottat vizsgálati fogságba helyezte a bíróság, miután lopással és zsarolással vádolták meg. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott panaszt nyújtott be.

Cas.sk/para