Fergeteges családi nap és gyermeknap volt Padányban, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak az ovisok az ausztriai Familyparkban

2022. június 21. - 17:08 | Régió

Padányban - 2022. június 11-én - egy nagyszabású családi nap került megszervezésre, amely egyben gyermeknap is volt. A padányi ovis gyerekek számára a gyereknap június 14-én tovább folytatódott egy kicsit, ugyanis a tanító nénik 2 év kihagyás után újfent ovis kirándulást szervezhettek, egyenesen Ausztria legnagyobb szabadidő- és élményparkjába, a híres Familyparkba.

Fergeteges családi nap és gyermeknap volt Padányban, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak az ovisok az ausztriai Familyparkban

A rendezvény sikeres lebonyolításába a községi hivatalon kívül bekapcsolódtak az egyes tömegszervezetek képviselői is. A családi nap célja az volt, hogy közösségi élményt nyújtson minden résztvevőnek, erősítse az összetartozás érzését, s hogy ez a nap derűt, jókedvet és szórakozást biztosítson a falu lakosainak.

A családi nap délben egy főzőversennyel vette kezdetét, amelybe 16 csapat nevezett be. Amíg készültek a finomabbnál finomabb ételek, addig az óvodás tanító nénik vezetésével az ovisok és a nagyobb gyerekek különböző ügyességi játékokban mérhették össze tudásukat. A gyerekek egymást biztatva, lelkesen vettek részt a közös szórakozásban, mókázásban. Az ugrálóvárnak is nagy sikere volt, éppen úgy, mint az arcfestésnek, a különböző fajátékoknak, vagy a motoron való rövid száguldásnak. A gyekekek számára mégis a legnagyobb élményt a tűzoltók által szervezett habparti jelentette, amelyre nagyon készültek már az egész délután folyamán.

A finom falatokról a községi hivatal és a nyugdíjas szervezet tagjai gondoskodtak, melyekből a támogatók jóvoltából ingyenesen fogyaszthattak a családi nap résztvevői.

Később a Szlovák Vöröskereszt helyi szervezetének tagjai elsősegélynyújtó bemutatót tartottak, ahol felhívták a figyelmet a gyors elsősegélynyújtás életmentő fontosságára.

A családi nap a főzőverseny kiértékelésével, majd a megérdemelt díjak és emléklapok átadásával folytatódott. A gyerekek elért eredményeit szintén értékelték, ám ezen felül minden jelenlévő gyerek csekély édességcsomagban egyaránt részesült.

Év végi ovis kirándulás

Ahogy feljebb is említettük, a padányi ovis gyerekek számára a gyereknap június 14-én tovább folytatódott, ugyanis a tanító nénik 2 év kihagyás után újból ovis kirándulást szervezhettek, egyenesen Ausztria legnagyobb szabadidő- és élményparkjába, a jól ismert Familyparkba.

A kirándulás családias légkörben zajlott, hisz az ovisokat elkésérhették családtagjaik, szüleik, nagyobb testvéreik, nagyszüleik is, így egy egész busszal indulhattak a várva várt kirándulásra.

A 14 hektáros területen fekvő szabadidőpark szinte minden korosztály számára önfeledt szórakozási lehetőségeket kínál és egyben felejthetetlen élményeket is garantál.

Az ovisok sokféle játékelemet kipróbálhattak az Élményvárban, közösen vonatozhattak vagy traktorozhattak a szüleikkel, beleülhettek a különféle pörgő, forgó és mozgó játékba, kipróbálhatták a mászókákat, a kötélparkot, csúszdázhattak kedvükre, vagy a bátrabbak kipróbálhatták a Kalandszigeten a hullámvasutat is, amely hajmeresztő száguldással emelte főleg a szülők adrenalinszintjét. A Meseerdőben szelídebb élmények várták főleg a kisebbeket, mert itt találkozhattak a Grimm testvérek meséiből jól ismert szereplőkkel, mint a Hófehérkével és a hét törpével, Csipkerózsikával, Jancsi és Juliskával, és még a Csizmás kandúrral is. A Falusi gazdaságban igazi állatokkal ismerkedhettek meg a gyerekek, sokat meg is lehetett simogatni, és akik még nem voltak annyira elfáradva, beleülhettek a hatalmas sárkány hajóhintába is.

Az idő sajnos gyorsan telt, ám a nap végén mindenki megállapíthatta, hogy ez EGY IGAZÁN CSODÁS NAP volt, amelyért nagy köszönet jár a szervezőknek és a kirándulás minden egyes résztvevőjének.

(PR-cikk)