Fergeteges móriczos sikerek a Katedra Versenyeken

2020. szeptember 25. - 18:42 | Régió

A diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda tanulói ismét kimagasló eredményeket értek el a Katedra folyóirat által szervezett országos megmérettetéseken.

Az elmúlt iskolai évben kezdődött négyfordulós levelezős verseny döntőire a járvány miatt a napokban került sor Dunaszerdahelyen. A levelezős verseny fordulóit minden csapat kiválóan teljesítette, így bekerültek az ország legjobbjai közé.

A Katedra Alsó Tagozatos Verseny döntőjén Mészáros Márk, Straka Zsombor és Tompa Barnabás alkotta csapat ügyességükkel és leleményességükkel kivívta az 1.helyezést.

Az Irodalmi Verseny I. kategóriájában Gerasimov Sebastián és Lelkes Márk remekeltek. A fiúk kiváló felkészültségüknek köszönhetően megszerezték az 1.helyezést.

Az Irodalmi Verseny II. kategóriájában Varga Nóra, Sátor Bence és Nagy Máté tudásukkal bebizonyították, hogy kategóriájukban országos szinten ők a legjobbak - első helyezést értek el.

A lányok, Bernáth Blanka, Horváth Mónika Kira és Simon Klaudia, szintén ebben a kategóriában a pontszerző 9. helyen végzett.

A Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedőn Nagy Máté, Gálffy Dávid és Nagy Dániel összetételű csapat szoros versenyben a kitűnő 4. helyet szerezte meg.

A diákokat az iskola pedagógusai, Sátor Tímea és Orisko Éva készítették fel.


(para)