Fergeteges sikert aratott Örkény István Tóték című zseniális tragikomédiája a Komáromi Jókai Színházban

2022. június 11. - 13:33 | Kultúra

Az évad utolsó premierjére került sor június 10-én a Komáromi Jókai Színházban. Örkény István Tóték című zseniális tragikomédiája fegerteges sikert aratott. A darabnak a jelenleg is zajló háborús helyzet adott keserű aktualitást.

Fergeteges sikert aratott Örkény István Tóték című zseniális tragikomédiája a Komáromi Jókai Színházban
Fotó: Facebook

A kilenc hónapos frontszolgálattól idegileg teljesen kikészült Őrnagy szerepében Oszlík Pétert, a nyitrai Andrej Bagar Színház művészét - akinek a pályafutása a komáromi színházból indult - láthatták a nézők. A tűzoltóparancsnok, Tót Lajos szerepét Gáspárik Attila, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója játszotta, Mariska az aggódó feleség Molnár Xénia, Ágika Hostomský Fanni, a levelekkel manipuláló postás Fabó Tibor, Tomaji plébános Olasz István, Gizi Gézáné Holocsy Krisztina, Cipriáni ideggyógyász Matusek Attila.

A szürreális fehér tér megálmodója: Horesnyi Balázs, díszlettervező, a jelmezek Pap Janó munkái. A projekció anyagát és a zenei aláfestést az előadás rendezője, Béres Attila, a miskolci Nemzeti Színház igazgatója válogatta, aki az a darab dramaturgja is volt.

A premiert követően direktor, Gál Tamás elérzékenyülve köszönte meg a társulatnak, a szponzoroknak , egyszersmid a lelkes közönségnek azt a támogatást, amely nélkül a szűkös anyagi helyzetben levő Jókai Színház nem valósíthatta volna meg merész terveit.

-para-