Fergeteges TikTok közönségtalálkozó zajlott Nádszegen

2020. július 6. - 22:52 | Régió

Először rendeztek TikTok találkozót Szlovákiában, melynek a nádszegi sportpálya adott otthont a hétvégén.

Fergeteges TikTok közönségtalálkozó zajlott Nádszegen
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

A TikTok ma az egyik legfelkapottabb közösségi videómegosztó háló. A fiatalok szinte rajonganak érte, de idősebb felhasználókat egyaránt találhatunk az oldalon. Rövid tánc-, szinkron-, komédia- és tehetségvideók készítésére szolgál. Ahogy sokan mások, így a nádszegi Keszi Krisztína és öccse, Krisztián is szerelmese lett e közösségi hálónak, így édesapjuk, Keszi Krisztián úgy döntött, örömet szerez gyermekeinek, s megszervezi az első szlovákiai TikTok találkozót.

Krisztián először nem igazán támogatta gyermekei hobbiját. „Állandóan csak a telefont nyomkodták. Krisztína bevonult a szobájába, kicsinosította magát és videókat készített. Először még kicsit morogtam is vele, hogy mégis mire jó ez? De végül úgy döntöttem, ha nekik ez a megfelelő kikapcsolódás, ám legyen. Hiszen a mindennapokban szorgalmasak, iskolába járnak, tanulnak, Krisztinának még két munkahelye is van” – osztotta meg a Paraméterrel Keszi Krisztián, aki ezelőtt még sosem szervezett semmilyen eseményt, teljesen új vonal volt ez neki. Némi segítséggel azonban egy nagyszerű hangulatú délutáni közönségtalálkozót hozott össze.

Közel kétszázan érdeklődtek a családias hangulatú esemény iránt. A gyerekek csillogó szemekkel álltak a színpad előtt. Nem szégyenlősködtek, amint megszólalt a zene, már táncra is perdültek. A műsorvezető, Pálffy László „Lepke” szinte alig bírta tartani velük a lépést.

A szünetekben a résztvevő TikTokkereket lepték el a fiatalok: aláírást gyűjtöttek tőlük és persze a közös szelfi sem maradhatott el. Keszi Krisztína, Keszi Krisztián, Köles Noémi, Sóki Péter, Bertók György, Károlyi Mónika és Kása Gábor örömmel fogadták a rajongókat. Nemcsak a vendégeknek, de nekik is élmény volt e találkozó.

Délután sort kerítettek egy kis táncversenyre. Előbb a tíz éven aluliak, majd a tíz éven felüliek mutatták meg tánctudásukat. Kivétel nélkül minden résztvevő lelkesen helyt állt a megmérettetésen, öröm volt nézni az egyszerre táncoló sok kis apróságot. A nagyobbak sem vették félvállról a dolgot, beletettek anyait-apait. Az eredményhirdetésénél az egyik díjazott kislánynak még a könnyei is kicsordultak örömében, amikor a kezébe adták a nyertes serleget.

Keszi Krisztína már hatodik éve készíti TikTok videóit. Először még bizonytalan volt, azonban egy testvérével készített közös videójuk felkeltette egy ismert youtuber figyelmét, aki egyik videójában helyt adott a fiataloknak. Ettől kezdve Krisztínáék követőinek száma is egyre csak gyarapodott. A 19 éves lány jelenleg 91 ezer követővel rendelkezik TikTok oldalán.

Keszi Krisztián (17) négy éve kóstolt bele ebbe a világba, ő leginkább lassított kisvideókat készít. A pozsonyi Kása Gábor (18) először youtuberként tevékenykedett, mostanra azonban már ő is áttért a TikTokra. Bár még egy éve sincs, hogy TikTok profilt hozott létre magának, 120 ezer követője mégis napról napra izgatottan várja az új videóit. „Igazából csak egy baráti fogadás miatt jelentkeztem be a TikTokra. Az elmúlt néhány hónapban, a karantén ideje alatt kezdtem el igazán foglalkozni vele, azóta napi szinten készítek új tartalmat az oldalamra. Én inkább az a dumálós TikTokker vagyok. Elmondom az életszemléletemet, beszélek a szerelemről, a párkapcsolatokról. A véleményemet osztom meg az emberekkel.”

A hétvégi esemény sikerére való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, ennek nem lehet itt vége, fejben már tervezik is a következő, nagyobb szabású TikTok közönségtalálkozót.

(SzC)