Fertőzést mutattak ki az Adriában, partszakaszokat zártak le a népszerű üdülőhelyeken

2022. július 29. - 14:48 | Külföld

Olaszország 22 partszakaszán fürdőzési tilalmat rendeltek el, miután az Adriai-tenger ezen része baktériumfertőzés (kólibaktérium/Escherichia coli) miatt alkalmatlanná vált a fürdőzésre a Regionális Környezetvédelmi Ügynökség kedden vett mintáinak eredménye szerint, írja a hvg.hu a Corriere című olasz lapra hivatkozva.

Fertőzést mutattak ki az Adriában, partszakaszokat zártak le a népszerű üdülőhelyeken
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Eredetileg 28 partszakaszon tiltották volna be a fürdőzést, de a csütörtökön elvégzett új mintavételezés során hat partszakasz adatai már megfeleltek a paramétereknek, így ezeken a strandokon, már szabad úszni.

Rimini önkormányzata önálló elemzéseket is végzett a várostól északra fekvő hét területen, melynek eredménye szerint a víz “tökéletesen alkalmas a fürdésre, áll a közleményben. Technikai és logikai magyarázat nincs a fertőzésre, de a szakértők szerint a hőhullámnak tudhatók be a rossz adatok.

Pénteken kora délután az olasz sajtó arról írt, hogy a Regionális Környezetvédelmi Ügynökség által végzett legfrissebb mérések szerint a vizek coli-baktériumszintje újra a határérték alá csökkent, így 15 órától ismét engedélyezik a fürdőzést az összes strandon.


(hvg.hu)